Health centre. Bellreguard

The building is located on the edge of the urban area, where the domestic scale provided by terrace houses, which are characteristic in this town, shares urban space with narrow streets and a larger ring road, which constitutes a widening point and where some public buildings are group together.

The need to protect the interior spaces from the sight that otherwise would be accessible from neighbouring buildings, as well as the requirement of adequate building’s dimensions, determine the choice of a simple block, on which work takes place drilling empty spaces in order to gain the necessary light.

Materials help identifying the composition: gray concrete walls close courtyards and ground floor spaces; the first floor facing is finished by means of stone slabs, with precise cutting.